Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 2024-04-27, 1:34 AM

Великосевастянівський ліцей

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 30
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

7:26 PM
Шевченківський тиждень

                                                   

Задля вшанування пам'яті Т.Г.Шевченка, насправді сакральної постаті для всіх минулих, сучасних та прийдешніх поколінь українців в школі був проведений Шевченківський тиждень з 9 по 12 березня.

Протягом тижня проводилися години спілкування, конкурси малюнків, інформаційні хвилинки, вернісаж кросвордів «Мій Шевченко», перегляд презентацій, відеофільмів, присвячених нашому українському генієві.

Відкрити  багатогранну постать поета для школярів допомогла книжкова виставка «Шана Кобзареві», на якій були представлені твори геніального поета, наукова та публіцистична літератури про нього.

Учнями 9 класу було виготовлено стінгазету «Ми – нащадки Кобзаря», в якій мова йде про нащадків його рідних братів і сестер (одна гілочка шевченківського роду по лінії Красицьких).

Учні та вчителі школи з великим задоволенням провели флешмоб «Сторінками Кобзаря», проявили небайдужість та старання, виявили неабиякі творчі здібності. Діти закликали любити Україну та вшанували пам'ять великого генія українського народу – Тараса Григоровича Шевченка.

         Також протягом тижня Тисанюк Т. П., учителем української мови та літератури було запрошено учнів переглянути презентації, на яких представлено  досить цікаву та різноманітну інформацію про життя

Т. Шевченка «Тарас Шевченко – художник», «Жінки у драмі кохання Т.Г.Шевченка».

Слово безсмертного Кобзаря і досі вражає серця юних школярів образністю, мудрістю, силою віри у майбутнє України. Вчителями української мови та літера тури Лемішко Л. М., Дячук О. М.та  було проведено конкурс читців-декламаторів поезії Т.Г.Шевченка «Якби ти нас Тарасе, чув».

Цікавою та пізнавальною для учнів початкових класів   стала виховна година «Є в Шевченка народження дата -  дати смерті в Шевченка немає» проведена класоводами.  Українська символіка, кетяги калини, колоски пшениці, стіннівки, учнівські малюнки прикрашали  навчальні кабінети. Звучали записи пісень на слова Т.Шевченка, презентації супроводжувалися декламуваннями поезій Кобзаря.

Усі заходи Шевченківських свят  були ретельно підготовлені й успішно проведені. На тематичних заходах використовувалися інформаційно-комунікативні, інтерактивні технології, які сприяли кращому засвоєнню та розумінню творчості Великого Кобзаря, залучення дітей до глибин  шевченківської мудрості, утвердження його духовних заповідей.


  

Переглядів: 148 | Додав: ataniapetrivna | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024